Telephely:
Csicsó
a régi szövetkezeti telep
pošta Číčov
Nyitvatartási idő:
Hétfő - Péntek
07:00-től 15:00-ig
Keressen minket:
+421 908 585568
+421 905 852220
Email:
info@mwood.eu
Cégünkről
Cégünk története gazdag családi hagyományokra tekint vissza. A fa iránti szeretet nemzedékeken át elkísérte családunk férfi tagjait. Az asztalos mesterség apáról fiúra szállt és talán hihetetlen, de napjainkban már az ötödik generáció dolgozik ezzel a természetes, könnyen megmunkálható és sokféle képpen felhasználható anyaggal. Már ük-ükapánk Misák Lőrinc is asztalosként biztosította családja megélhetését a XIX. század elején. Apja Trencsén környékéről származik és a reformkori Magyarország rögös útjait járva üveges tótként kereste kenyerét. Útjai során annyira megszerette a festői Csallóköz vidékét, hogy vándorlásai végül a Duna mentén, a festői Csicsó községben értek véget. Itt találta meg élete párját, letelepedett és megnyitotta kicsiny asztalosműhelyét. Gyakorlatilag innetől számítjuk a Misák asztalos dinasztia történetét. 

Az idők során családunk asztalos mesterséggel foglalkozó tagjai – mindig az éppen aktuális politikai helyzettől függően – vagy saját műhelyben dolgoztak, vagy mesterek mellett, illetve alkalmazásban űzték ezt a mesterséget. A forradalmak és háborúk szele többször is beleszólt történelmünkbe, így sajnos nagyapánk Misák Károly sem adhatta át személyesen szakmai tapasztalatait és jótanácsait a következő nemzedéknek – ő is egyike lett a második világháború számtalan eltűnt áldozatainak. Nagyanyánk töretlenül bízott visszatérésében, így egyedül nevelte fel két fiát. Elsőszülött fiát Pált hagyományosan az asztalos mesterségre taníttatta ki abban a hiszemben, hogy hazatérő nagypánk majd egyszer szárnyai alá veszi fiát. Sajnos ez nem történhetett meg, ennek ellenére édesapánk a mai napig hű maradt tanult szakmájához. 40 évet dolgozott asztalosként ugyanazon a munkahelyen és a mai napig erejéhez mérten aktívan tevékenykedik.

Családunkban a mesterséget a fiatalabb testvér – szintén Pál – viszi tovább. Eleinte alkalmazásban, utána 2003-tól mint magánvállakozó foglalkozott asztalossággal. Az eltelt évek alatt szakmailag fejlődve, tapasztalatokat gyűjtve jónevű elismert szakemberré vált.

A kiszélesedő gazdasági válság ellenére a minőségi asztalos munkák iránt szerencsére napjainkban is komoly érdeklődés mutatkozik. Ennek kielégítésére és az idők szavára hallgatva 2011 elején testvérekként összefogva megalapítottuk az M-Wood Slovakia kft-t. Cégünkben így egyesültek a szakmai tapasztalatok marketinges és üzemszervezési ismeretekkel, amelyek egy modern alapon nyugvó, a jövőt szeme előtt tartó cégnél napjainkban elengedhetetlenek. 

Tevékenységünkkel lefedjük az asztalos ipar szinte minden ágát, kezdve a fűrészmunkáktól és faanyag szárítástól a bútor tervezésen és gyártáson át egészen az épületasztalosi munkák és faépületek kivitelezéséig. Ez a széles spektrum biztosítja számunkra, hogy ügyfeleink minden igényét ki tudjuk elégíteni és garanciát jelent a minőségi munkára.

Cégünk központja Csicsó községben, a szülői háznál található, ahol 2012-ig a műhely is működött. Az igények növekedésével szükségessé vált egy nagyobb, modernebb telephely kialakítása. Ennek érdekében 2012 elején a termelést átköltöztettük a szomszédos Komáromfüss községbe, ahol a falu közepén találtunk megfelelő ingatlant. Új, modern gépek vásárlásával, környezetbarát technológiák alkalmazásával, nagy szakmai tapasztalatokkal rendelkező munkatársak alkalmazásával igyekszünk tartani a célul kitűzött magas minőségi és szakmai színvonalat. Ezt bizonyítja elégedett ügyfeleink sora, akik szívesen ajánlanak minket ismerőseiknek. Köszönjük ezt a bizalmat és a jövőben is igyekszünk hűek maradni elődeink szakmai elhivatottságához.

Reméljük rövidesen Önt is megelégedett ügyfeleink között tudhatjuk!

Misák Károly
M-Wood Slovakia kft.
...s vôňou DREVA!